IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
17:08 | 10 октомври 2021
Обновен: 11:34 | 24 март 2024

Обвиниха родителите на загиналите деца в умишлен палеж

Те са задържани за срок от 72 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Обвиниха родителите на загиналите деца в умишлен палеж

„Родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“, са привлечени към наказателна отговорност за палеж с последвали значителни вреди и последвала смърт – престъпление по чл. 330, ал. 3 от НК.“

Това заяви административният ръководител на Окръжна прокуратура – Варна, Красимир Конов на брифинг във връзка с тежкия инцидент, при който бе установена смъртта на две деца. В брифинга взе участие и директорът на ОД на МВР – Варна Атанас Михов.

Окръжният прокурор на Варна добави, че мъжът и жената са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда с искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За престъплението,  за което родителите са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

Инцидентът е възникнал тази нощ в квартал „Владислав Варненчик“, блок 406. Горял е апартамент, разположен във вход 7. При потушаването на пожара е установено, че в жилището има две деца, които са починали.

Прокурор Конов обяви, че резултатите от съдебно–медицинската експертиза, назначена за да установи причините за смъртта на децата, показват, че едно от тях се е задушило от дима. И допълни, че се работи за изясняване причините за смъртта на другото.

Работи се за установяване причините и обстоятелствата около възникването на пожара. Извършени са огледи на местопроизшествието, текат разпити на свидетели, очакват се резултатите от назначените експертизи, каза в заключение Красимир Конов.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Имали убийство изнасилване грабеж блудство кражба 99% са мазни кресливи грози нечистоплътни ц!гани
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна