IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:00 | 19 октомври 2021
Обновен: 21:27 | 22 април 2024

Задържаните от "Vera Su" остават в ареста

Решението е на Варненския апелативен съд

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаните от "Vera Su" остават в ареста

Снимка радио Варна

Състав на Варненският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение на капитана на "Вера су" Хайдар Ергюн и помощник капитана Кемал Айхан.

Капитанът каза, че за първи път от 40 години напуска кораба и, че това е тежко за него. И двамата адвокати представиха договори за наем на имоти, където могат да останат под домашен арест, но това не беше уважено от съда.

Варненският апелативен съд днес гледа жалбите срещу определените от Окръжния съд в Добрич мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Хайдар Е. и Кемал А. са привлечени като обвиняеми за това, че на 20 септември 2021 г. в акваторията на Черно море в района между село Камен бряг и КК „Русалка“ са допуснали да заседне корабът Vera Su, плаващ под панамски флаг.

С това е била създадена опасност за живота на други лица и за значително повреждане на чужд имот. Досъдебното производство е по описа на Националната следствена служба, съобщава Радио Варна.

Коментари

Новини Варна