IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Морски бизнес
12:30 | 18 октомври 2021
Обновен: 05:58 | 23 март 2024

Зам.министър: Вятърът влияе на резултатите от пробите около "Vera Su"

На този етап не можем да говорим за замърсяване на водите на Черно море, увери той

По материала работи: Ставри Таргов
Зам.министър: Вятърът влияе на резултатите от пробите около "Vera Su"

На този етап не можем да говорим за замърсяване на водите на Черно море въпреки завишените нива на амониев азот, заяви в "Денят започва" по БНТ заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров.

"Експертите направиха доста сериозен мониторинг, дори от пунктове, от които не очакваме разсипване на товара на кораба "Вера Су". 3 пъти в момента е надвишен трендът - резултатите от пробите на амониев азот", допълни инж. Петър Димитров.

Той поясни, че вятърът влияе на резултатите и уточни, че се очаква операцията по спасяването на товара и на кораба да започне. Установиха опалесценция и миризма на нефтопродукти в района на кораба "Вера Су"

"Видно е с просто око, че има петно от изтичане на нефтопродукти. Логично е да се направи заключение, че товарът изтича от кораба, но нямаме отговор от "Морска администрация" за техническото състояние на кораба", каза още инж. Петър Димитров.

Коментари

Новини Варна