IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:00 | 30 юни 2022
Обновен: 02:43 | 26 април 2024

Съдът отне книжките на трима варненци, шофирали пияни

Наложи им и условни присъди

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът отне книжките на трима варненци, шофирали пияни

В бързо производство Районният съд във Варна наложи на 47-годишен водач наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 250 лева.

На 10 юни тази година във Варна подсъдимият е хванат да управлява лек автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол. Взетата от водача кръвна проба установява, че той шофира с концентрация на алкохол от 2,07 на хиляда. Подсъдимият бе лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

47-годишна жена от Варна е установена да шофира лек автомобил „Мерцедес“ на 18 юни тази година с алкохолна концентрация от 1,44 на хиляда. За конкретното деяние съдът одобри внесено споразумение, с което в бързо производство й бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Подсъдимата бе лишена от право да управлява МПС в продължение на 6 месеца.

На друг 38-годишен водач, управлявал в нетрезво състояние  с 1,25 промила  алкохол в кръвта автомобил „Ауди“ по бул. „Владислав Варненчик“ на 3 април т.г., по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода. Подсъдимият беше лишен от правоуправление за срок от 6 месеца.

 Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.

 

Коментари

Новини Варна