IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:40 | 2 март 2023
Обновен: 08:44 | 16 април 2024

39-годишен провадиец, обрал игрална зала с пистолет, застава пред Темида

Ако бъде признат за виновен, го чака затвор за срок от 3 до 10 години

По материала работи: Ставри Таргов
39-годишен провадиец, обрал игрална зала с пистолет, застава пред Темида

Районна прокуратура - Варна, внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен мъж от Провадия. М.М. ще бъде съден за извършен от него грабеж на сума пари, извършен след употреба на заплаха.

Обвиняемият няколко години работел в чужбина, като не успял да се реализира и затова се завърнал в България. Срещнал затруднения с намирането на работа и останал без доходи в продължителен период от време. 39-годишният мъж решил да прибегне до противозаконни действия – обмислил да извърши грабеж.

В изпълнение на своя план на 29 август 2022 година М.М. се подготвил, взел пистолет и отишъл в игрална зала в град Провадия. Там престоял няколко часа, заложил дребна сума пари и наблюдава обстановката.

Около 05:00 часа обвиняемият забелязал, че крупието събира оборота от игралните автомати. М.М. се приближил към него в гръб, заплашил го с оръжието, което носел, и поискал от него да му даде наличните си пари.

Уплашен, служителят в казиното изпълнил исканията на 39-годишния обвиняем. Той взел сумата от 3000 лева и избягал от местопрестъплението, като се укрил.

Мъжът бил установен на 2 септември в град Варна. Привлечен е към наказателна отговорност за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК и задържан.

Обвиняемият няма криминални прояви и не е известен на органите на реда. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години.

Коментари

филип гаджето ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна