IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
08:45 | 7 март 2023
Обновен: 23:09 | 27 март 2024

Разследват строителния бос Велико Желев

Полицията претърси офисите на бизнесмена в София и дома му във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Разследват строителния бос Велико Желев

Велико Желев

МВР претърсва офисите и дома на Велико Желев, собственик на фирма "Хидрострой", съобщава радио Варна.

Обект на претърсванията на униформените са офисите на бизнесмена в София. Полицейски екипи има на място и в дома на Желев във Варна, видя репортер на Радио Варна в района на вилна зона "Траката".

По предварителна информация става дума за разследване на принуда.

Фирмата на Велико Желев "Хидрострой" получи поръчката за 360 млн. лв. за строеж на тунел под Шипка. По време на управлението на НДСВ той бе шеф на Агенция "Пътна инфраструктура".

При Тройната коалиция е съветник на прочулия се покрай корупционния скандал с пътно строителство "Батко и Братко" тогавашен ресорен министър Асен Гагаузов, припомня сайта offnews.

Фирми на строителния предприемач изградиха Северната скоростна тангента на София. Арестът му идва часове след като прокуратурата изиска документи за строежа на тангентата и магистрала "Хемус" заради съмнения за спестен материал при изграждането им.

По първоначална информация Желев е заподозрян в опит за принуда на свой служител.

До късно снощи полицаи претърсваха имотите на Велико Желев в София и Варна. Самият той беше задържан по-рано вечерта и присъства на огледите в офиса му на столичния булевард "Цар Освободител".

По същото време екипи на МВР претърсваха и вила на Велико Желев близо до варненския курорт Свети Константин и Елена.

Разследването се води от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Става дума за принуда, която се предполага, че бизнесменът е оказал върху свой служител. Неофициално се твърди, че Желев е оказал натиск да подписване на документи. Не става ясно обаче какви са те.

По информация на БНР акцията на СДВР снощи не е свързана с дейността на строителните фирми на Велико Желев.

Днес се очаква от полицията да дадат повече информация за разследването на случая. Трябва да стане ясно и дали и какви обвинения ще бъдат повдигнати на бизнесмена.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
община варна и градски транспорт не са на ниво щом не могат да обедят шофьорите на автобусите на градски транспорт къде са им обръщачите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна