Варна 20°
fallback
Крими
16:30 | 7 март 2023
Обновен: 23:54 | 22 април 2024

Повдигнаха обвинение на бизнесмена Велико Желев

Направил е опит да принуди чрез сила Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лв. чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери

По материала работи: Ставри Таргов

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на бизнесмена Велико Желев, който беше задържан снощи. Разследването срещу него се поема от градската прокуратура, съобщава bTV.

Велико Желев е привлечен като обвиняем за това, че на 24 февруари 2023 г. в София, направил опит да принуди чрез сила Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лева чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери.

Деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда, като на потърпевшия са нанесени удари в областта на лицето и тялото. Насилието е извършено от повече от две лица, съобщават от прокуратурата.

На 7 март в СГП са получени материали по досъдебно производство на Софийската районна прокуратура за престъплението. Наблюдаващият прокурор е приел по компетентност досъдебното производство.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства, има основания да се смята, че е извършено престъпление, уточняват от прокуратурата.

Обвиняемият Велико Желев е арестуван за 72 часа. Утре ще бъде извършена преценка за внасяне на иск в Софийския градски съд за постоянното му задържане.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата, допълват от СГП.

Автор на статията:
Ставри Таргов
арест велико желев 72 ч.
3 коментара
fallback
fallback