IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:10 | 18 март 2023
Обновен: 15:13 | 28 март 2024

Над 1 кг дрога е иззета при спецакции във Варна и София

Разбита бе организирана престъпна група

По материала работи: Ставри Таргов
Над 1 кг дрога е иззета при спецакции във Варна и София

Един килограм и 120 грама наркотични вещества - амфетамини, метаамфетамини, кокаин, хероин и марихуана са иззети по време на специализирана полицейска операция срещу разпространението и държането на наркотици във Варна и София, четирима от задържаните във Варна са в момент на сделка - покупка на 934 грама метаамфетамини - това съобщи старши комисар Атанас Михов, директор на ОДП - Варна, цитиран от радио Варна.

Той уточни, че организираната престъпна група е наблюдавана от полицията в продължение на два месеца, задържани за 24 часа са 12 души на възраст от 15 до 62 години. Сред иззетите наркотици са намерени и списъци на стандартни бланки с имена, ЕГН и адреси. Очаква се наблюдаващият прокурор след преценка да ги предаде на Районната прокуратура за разследване дали не става дума за купуване на гласове.

44-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, действал в условията на опасен рецидив. Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях, съобщават от Окръжна прокуратура - Варна.

28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на ИДПС при ОД на МВР – Варна.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

Информацията по случая беше оповестена на съвместен брифинг днес. Участие в него взеха прокурор Радослав Лазаров – говорител на Окръжна прокуратура – Варна и директорът на ОД на МВР – Варна старши комисар Атанас Михов.

Коментари

Новини Варна