IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:00 | 20 ноември 2023
Обновен: 17:04 | 27 април 2024

39-годишен варненски наркодилър остава зад решетките

Определението е на Окръжния съд

По материала работи: Ставри Таргов
39-годишен варненски наркодилър остава зад решетките

По искане на Окръжна прокуратура – Варна, съдът определи „задържане под стража“ за 39-годишния Т.Г. от Варна. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за държане без надлежно разрешително на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, както и за това, че притежава и съхранява без съответните разрешителни огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях.

С постановление на наблюдаващ прокурор и с оглед явяването му в съда за определяне на мярка за неотклонение задържането на Т.Г. бе удължено до 72 часа.

39-годишният обвиняем бил задържан на 17 ноември 2023 година след специализирана полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, реализирана от служители на ОД на МВР - Варна, съвместно с техни колеги от ГДНП.

Претърсени били два адреса в града. Иззети били три вида наркотични вещества – 806 грама кокаин, 20 грама марихуана и малко количество метамфетамин.

Иззета била и голяма сума пари в лева и евро, както и две оръжия, за които липсвали съответните разрешителни -  един боен пистолет, един преправен такъв, голямо количество боеприпаси за тях. Намерени били електронни везни и множество празни пакетчета.

Определението на Окръжния съд за налагане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

Коментари

Новини Варна