IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
17:00 | 12 февруари 2024
Обновен: 16:01 | 25 април 2024

Тикнаха зад решетките мъжа, задигнал със сила портфейл във Варна

Районния съд постанови най--тежката мярка за неотклонение

По материала работи: Ставри Таргов
Тикнаха зад решетките мъжа, задигнал със сила портфейл във Варна

Мярка „задържане под стража“ взе съдът по отношение на 50-годишен, привлечен като обвиняем за извършен на 7 февруари т.г. във Варна, чрез употреба на сила, грабеж  на  парична сума от възрастен мъж. Деянието се явява тежко умишлено и за него се предвижда наказание лишаване от свобода.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки - обосновано предположение за авторство на деянието и реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие.

50-годишният обвиняем е многократно осъждан. Именно с цел да се предотврати възможността той да извърши престъпление или да се укрие, съдът прецени, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Варна, подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай жалба делото пред ВОС бе насрочено за 16 февруари от 10 ч.

Коментари

Новини Варна