IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
15:00 | 23 май 2024
Обновен: 01:29 | 14 юни 2024

Осъдиха 20-годишен варненец за кражба на мобилни телефони

Наказанието е от 6 месеца, но е отложено с изпитателен срок от три години

По материала работи: Слав Велев
Осъдиха 20-годишен варненец за кражба на мобилни телефони

20-годишен варненец бе осъден за грабеж на мобилни телефони, съобщават от пресцентъра на Районния съд във Варна.

По силата на постигнато между страните и одобрено от състав на РС споразумение, той призна вината си по повдигнатото му обвинение в посегателства срещу собствеността – грабеж. 

Престъпните действия са извършени от подсъдимия в  периода от 21-ви до 26-ти март 2024г. във Варна, в условията на продължавано престъпление, с две деяния, при които отнел мобилни телефони от владението на две различни жени, с намерение противозаконно да ги присвои, като за това употребил сила.  Деянията осъществяват по отделно състави на едно и също престъпление, извършени са през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината. Посегателствата са извършени съответно в района на автобусна спирка близо до варненски мол и по улица „Тодор Влайков“. Отнетите при грабежа чужди вещи, заедно с картите-памет и мобилни аксесоари са оценени на стойност около 400 лева.

20-годишният младеж е неосъждан. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалите. За извършения при продължавано престъпление грабеж, съдът му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието бе отложено с изпитателен срок от три години. Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски за близо 600 лева. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Дед Колю ( преди 3 седмици )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна