IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
17:15 | 3 септември 2015
Обновен: 18:14 | 23 април 2024

Осъдиха 29-годишен, ограбил възрастна жена

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие

По материала работи: Златина Добрева
Осъдиха 29-годишен, ограбил възрастна жена

3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 5 години – това наказание наложи Районният съд на 29-годишен мъж за грабеж.
Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. 29-годишният Г. Георгиев бе признат за виновен, че на 5 ноември 2013 г. пред варненски мол, като употребил сила, отнел плик със спестявания от възрастна жена. Подсъдимият, заедно със своя приятелка, срещнал жената в района на Червения площад и се представил за познат на нейния внук. Той подвел 80-годишната жена, че спешно му е необходима свободна банкова сметка, която да използва във връзка с проспериращия си бизнес в търговския комплекс и я помолил да освободи за кратко наличната си сметка. Жената изтеглила от банка спестяванията си в размер на 8300 евро, сложила ги в плик в джоба си, след което заедно с приятелката на подсъдимия взели такси и слезли пред мола. Там ги очаквал Георгиев, който още след слизането се нахвърлил върху възрастната жена, бързо дръпнал плика с парите от джоба й и незабавно избягал. Действията на подсъдимия са били фиксирани и от охранителните камери на търговския обект.
29-годишният Г. Георгиев има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати на пострадалата обезщетение за причинените от престъплението имуществени вреди, заедно със законната лихва от датата на извършване на деянието. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Коментари

Новини Варна