IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
17:09 | 18 септември 2015
Обновен: 18:30 | 24 април 2024

Пуснаха задържаните полицаи в Асеновград и Първомай

Освободени са срещу парична гаранция

По материала работи: Златина Добрева
Пуснаха задържаните полицаи в Асеновград и Първомай

Арестуваните шефове на районните управления в Асеновград и Първомай и задържаните при акцията в двата града полицейски служители вече са на свобода, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Спрямо обвиняемите по двете досъдебни производства са взети мерки за неотклонение „парична гаранция".

Паричната гаранция за началника на участъка в Асеновград Димчо Темелков и колегата му в Първомай Васил Налбантов е от по 2000 лв. Полицейските служители Румен Дичев и Владимир Панайотов са на свобода срещу 1000 лв. Гаранцията спрямо обвиняемия Иван Бойчев е в размер на 1500 лв.


При разследването по делото за полицейския участък в Първомай е привлечен към наказателна отговорност Минчо Хубинов с обвинението за кражба в особено големи размери. Взетата спрямо него мярка за неотклонение отново е парична гаранция, но в размер на 10 000 лв.

Събират се доказателства, прецизират се обстоятелствата и фактите, за да се прецени дали ще има нови обвинения към освободените под парична гаранция, уточни за Дарик зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов.

Коментари

Новини Варна