IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:30 | 29 септември 2015
Обновен: 04:19 | 2 май 2024

Намалиха паричната гаранция на фалшификатор на банкови карти

Имал две малолетни деца, за които трябвало да се грижи, нямало опасност да извърши друго престъпление

По материала работи: Слав Велев
Намалиха паричната гаранция на фалшификатор на банкови карти

Варненският апелативен съд намали размера на паричната гаранция от 10 000 на 5000 лева за Стефан Пантелеев, привлечен като обвиняем заедно с брат си Любомир затова, че на 11 март 2015 година в с.Айдемир, област Силистра, в съучастие държали предмети, за които знаели, че са предназначени за подправка на платежни инструменти, както и 18,5 грама кокаин. Втората съдебна инстанция уважи частично жалбата на обвиняемия и измени определение на Окръжен съд Силистра от 16 септември т.год., с което мярката за неотклонение на Пантелеев е била изменена от „домашен арест” в „Парична гаранция” (10 000 лева).


Пресслужбата на съда припомня, че след оперативно наблюдение и преценка от органите на реда братята бяха задържани преди близо 7 месеца. В автомобила, с който са пътували обвиняемите, под седалката на Любомир били открити 22 пластмасови отливки, наподобяващи елементи на банково устройство, както и 18,5 грама кокаин. При обиск на дома им в Силистра полицаите открили компютърна конфигурация, която съдържала електронни компоненти и инструменти, предназначени за подправка на банкови карти.


Апелативният съд във Варна се съобрази с наличните по делото доказателства и с данните за безукорното процесуално поведение на Стефан Пантелеев, за когото още при първоначалното задържане съдът е определил мярка за неотклонение „домашен арест”. И този съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че няма опасност мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Стефан е с две малолетни деца, за които е необходимо да полага грижи.
Припомняме, че брат му Любомир търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“  от 13 март тази година. 

 

Коментари

Новини Варна