IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:51 | 29 септември 2015
Обновен: 04:20 | 2 май 2024

Потвърдиха ареста на мъж, откраднал мобилния на съселянин

Обвиняемият бил извършил и друго идентично престъпление

По материала работи: Слав Велев
Потвърдиха ареста на мъж, откраднал мобилния на съселянин

Варненският апелативен съд потвърди първоначалното задържане под стража на Росен Росенов от с.Оброчище, обвиняем за грабеж, извършен в съучастие с друго лице. Той ще остане в ареста, както постанови в началото  Добричкият окръжен съд. 27 годишният мъж е разследван затова, че на 3 септември тази година в с.Оброчище, в съучастие със Светослав Гогов ограбили GSM-а свой съселянин, като употребили сила. Гогов е задържан под стража с определение на Окръжен съд Добрич още на 6 септември, а Росен е привлечен като обвиняем за грабежа едва на 18-ти този месец.
 

Въпреки, че защитата на Росенов твърди, че той не е участвал в побоя над пострадалия, Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на разследването доказателства и потвърди определената му най-тежка мярка за процесуална принуда. Свидетелските показания на пострадалия от грабежа мъж, както и тези на купувача на откраднатия телефон обосновават предположението, че Росен е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Характерът на престъпното деяние води съда до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Росенов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Освен това обвиняемият има висящо досъдебно производство за идентично престъпление, отново в РУ МВР Албена, за което прокуратурата твърди, че има внесен обвинителен акт в Добричкия окръжен съд.


Определението на Апелативен съд Варна, с което е потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража” за Росен Росенов от с.Оброчище, не подлежи на обжалване.

 

 

Коментари

Новини Варна