IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
21:38 | 29 септември 2015
Обновен: 11:56 | 2 май 2024

Джебчии ровят по джобовете ни в автобуси и заведения

Уж бъркат в своите якета, а пребъркват чуждите

По материала работи: Борис Проданов
Джебчии ровят по джобовете ни в автобуси и заведения

Нагли крадци ни обират, докато се храним в ресторант или докато пътуваме за работа в автобуса. Кадрите с техните лица обиколиха социалните мрежи.

 

Жена, която иска да остане анонимна, става свидетел на опит за кражба в петък - в автобус 72. Крадците са четирима, а жертвата им е пътник.

 

"Единият човек, когото заснех, който ясно се вижда на снимката, се приближи до него. Ромът застана зад него... Държеше кожено яке, сложи го върху чантата на човека и почна да бърка. Аз ги заснех. Бутнаха ме, казаха, че ще ме намерят, обиждаха ме по всякакъв начин, че ще ми отрежат главата”, разказа потърпевшата пред bTV.

 

Жената става свидетел и на друга тяхна кражба преди няколко месеца - в същия автобус. Тогава отмъкват 1000 лева, но са задържани от полицията.

Според потребители във Facebook има връзка между кражбата в автобуса и друга кражба, станала в ресторант преди няколко дни.

 

"Крадците влизат в заведението и сядат на маса. Единият от клиентите се сеща за нещо, започва да си рови в дрехата или поне така изглежда. Всъщност той рови в дрехата на човека зад него", обясни Мила Карамфилова, управител на ресторанта.

 

След няколко минути крадците напускат заведението - с добра трицифрена печалба.

 

От още снимки в социалните мрежи става ясно, че кражба в същия стил и по всяка вероятност от същата банда е имало и в ресторант в Русе.

 

По думите на Карамфилова става въпрос за добре изработена схема - с много удари.

 

Полицията все още издирва крадците.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна