IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
19:21 | 20 октомври 2015
Обновен: 04:27 | 2 май 2024

Присъда от 30 г. за мъжа, опитал да убие млада жена в Бургас

Наказанието му е и за опит за бягство от затвора

По материала работи: Слав Велев
Присъда от 30 г. за мъжа, опитал да убие млада жена в Бургас

Окръжният съд в Бургас осъди Георги Андонов на 30 години лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим за опит за убийство на 27-годишна жена от Бургас и бягство от затвора, съобщава dnes.bg. Андонов беше признат за виновен от Окръжен съд Бургас за извършеното от него през юли тази година.
 

Избягалият затворник е направил опит да убие 27-годишна жена в парка в комплекс "Славейков" в Бургас, като й е нанесъл множество прободни рани по тялото. На пострадалата бе оказана висококвалифицирана медицинска помощ и тя оцеля.
 

Андонов е избягал от затворническо общежитие от открит тип. Той е бил пуснат в домашен двудневен отпуск, но не се е върнал в срок. 
 

Делото беше гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Преди това Андонов призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях. На съдебното заседание той е заявил, че е извършил престъплението от ревност.
 

От 2009 г. Андонов изтърпява наказание от десет години и десет месеца лишаване от свобода, наложено му за извършено убийство. Осъждан е многократно за тежки умишлени престъпления. Прокурорът предложи наказание доживотен затвор.
 

Защитникът на Андонов пледира за наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода. Пострадалата жена не пожела да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец в процеса. Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна