IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:08 | 22 октомври 2015
Обновен: 10:46 | 29 април 2024

Пробация за варненка, крала ток

37-годишната жена постигна споразумение с прокуратурата

По материала работи: Борис Проданов
Пробация за варненка, крала ток

37-годишна жена от Варна бе осъдена от Районния съд за кражба на ток - деяние по чл.234в, ал.1,вр.чл.26 от НК.

 

На 11 септември миналата година, служители на енергийния доставчик били извикани на адрес в квартал „Чайка“, поради възни.нала авария и спиране на електрозахранването за цял вход от жилищен блок. При проверката те установили наличие на нагар в главното табло, вследствие на неправомерно свързване чрез клема и кабел към един от апартаментите. Самото жилище било с демонтиран преди време електромер, заради неплащане на сметки за електрическа енергия. Ден по-късно, на 12.09.2014 г. при поредно спиране на захранването в същия вход и проверка на главното табло, специалистите установили отново неправомерно присъединяване, направено по идентичен начин като предишния ден и с кабел,  позволяващ в жилището на подсъдимата да се използва безотчетна енергия. 

 

В съдебна зала 37-годишната жена постигна споразумение с прокуратурата и призна вината си за неправомерното присъединяване към мрежата на енергийния доставчик, с което е създала  условия за непълно отчитане на употребената енергия. С одобреното споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна