IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:20 | 21 декември 2015
Обновен: 04:53 | 2 май 2024

При проверки в увеселителни заведения, и къщи за гости установиха редица нарушения

Проверяват се сигнали за разпространение и употреба на наркотични вещества, следи се за издирвани лица

По материала работи: Деян Михайлов
При проверки в увеселителни заведения, и къщи за гости установиха редица нарушения

От 4 декември  до момента периодично се провеждат специализирани полицейски операции на територията на малки населени места в област Варна. Цели се повече ефективност на дейностите по предотвратяване и разкриване на престъпления и опазване на обществения ред, спазването на лицензионни и разрешителни режими. 

При проверките в увеселителни заведения, заложни къщи, къщи за гости и др., подвижни групи от полицейски служители и служители с контролни функции от други държавни органи следят за спазване на работното време, охраната и пропускателния режим в обектите, режим на присъствие на малолетни и непълнолетни, продажба на акцизни стоки (алкохол и тютюневи изделия). Проверяват се сигнали за разпространение и употреба на наркотични вещества, следи се за издирвани лица и лица от криминалния контингент, както и на други съмнителни лица. Служителите от РДПБЗН, НАП, РЗИ, БАБХ – Варна, Инспекция по охрана на труда проверяват спазването на законодателството, регулирано от тях. Правят се засилени полицейски проверки за установяване и санкциониране на нарушения на ЗДв.П – управление на МПС след употреба на алкохол, управление на МПС от неправоспособни, управление на МПС с превишена скорост.
На 04 и 05.12.2015 г. в региона са проверени общо 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия. Установени са административни нарушения, които не са от компетенциите на МВР, за които са съставени констативни протоколи и за отстраняването им са дадени предписания. 


На 11/12.12. при проверките, които бяха на територията на община Девня, нарушения не са констатирани. На 18 и 19.12.2015 г. са извършени проверки в същите 16 обекта на територията на общините Белослав, Девня, Дългопол и Провадия, които бяха обект на провека на 04 и 05.12.2015 г.     


Проверени са три обекта, регистрирани като заложни къщи. За един от обектите е образувано е досъдебно производство чл. 252 от НК – за лихварство. По отношение на друга заложна къща е започната проверка, отново с оглед данни за извършено престъпление по чл. 252 от НК. Всички материали са докладвани на окръжна прокуратура – Варна.   


В Девня е проверен нощен бар, където нарушения не са констатирани. Дискотеката в кв. «Повеляново» на гр. Девня не функционира. 
В гр. Белослав - в и около нощно заведение са установени 15 лица. Установено е едно непълнолетно лице, без родител и придружител. След установяване на майката са съставени 2 акта – на майката и на собственика на заведението за нарушения на Закона за закрила на детето. Установени са 2 лица без документи за самоличност. След установяване на самоличността им са им съставени актове по Закона за българските лични документи;


Не са констатирани данни за престъпления по отношение на търговия с акцизни стоки без поставен бандерол.
От служителите на ТДНАП – гр. Варна и Инспекцията са констатирани нарушения за които са образувани административно-наказателни преписки. 
В рамките на СПО, в периода 14-20.12.2015 г., са проверени общо 50 МПС. Установен е един неправоспособен водач, констатирани са 7 нарушения на ЗДвП, за които са съставени актове. Полицейски проверки са извършени на 89 лица, 8 от които с криминални прояви. Задържани са 5 лица, за които има данни, че са съпричастни към извършени противоправни деяния. Съставени са 5 акта по ЗМВР и Закона за българските лични документи. 


Проверките, както във Варна, така и в малките населени места продължават.

Коментари

Новини Варна