IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
20:30 | 27 декември 2015
Обновен: 01:19 | 27 април 2024

Меле между ултраси взриви Пловдив

Феновете на "Ботев" и "Локомотив" са се били с павета и прътове

По материала работи: Слав Велев
Меле между ултраси взриви Пловдив

Бой с прътове, павета и боксове между запалянковци на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" завърши с няколко ранени. Мелето се разразило пред нощен клуб на ул. "Капитан Райчо" в ранните часове на събота. В заведението си правили коледно парти феновете на жълто-черните.

 

Призори около 4,30 часа вътре се появил мъж, който бил припознат като привърженик на "Локомотив". Някой от празнуващите съобщил, че пред клуба е пълно с фенове на черно-белите. Ботевистите изскочили навън и се завързал як бой, описаха съседи от близките кооперации. Според тях двете агитки наброявали близо стотина души, пише "24 часа", цитиран от dnes.bg.
 

Локомотивците били оборудвани с прътове, ножове и боксове. Феновете на "Ботев" тръгнали обратно към бара, но в това време охраната заключила вратата, за да не пострадат останалите клиенти. Битката между двете агитки продължила 40 минути. Хвърчали камъни и прътове. Пет полицейски патрула пристигнали да разтървават враждуващите лагери. На място дошли и три линейки да извозят пострадалите.
 

В Спешния център на УМБАЛ "Св. Георги" е постъпил 30-годишен мъж със счупен нос и счупена ръка. Той обяснил на лекарите, че случайно се озовал в боя. Той е настанен в клиниката по УНГ. Дясното му око е синьо, носът му - подут, а ръката му - гипсирана.
 

Другият пострадал на 28 години, е с пукната глава и счупен пети пръст на лявата ръка. Освободен е за домашно лечение. Той също твърдял, че не е бил от агитките.
 

"Когато изясним случая с мелето между двете агитки, ще пуснем съобщение", заяви областният директор на полицията в Пловдив комисар Христо Разсолков. Той отказа да съобщи има ли задържани.
 

Живущи на ул. "Капитан Райчо" в Пловдив разказаха, че побоищата там са системни. Обикновено се разразявали в сутришните часове. "С очите си видях как наскоро  в 5 часа няколко души почнаха да ритат и бият младеж. На сутринта имаше локва кръв на тротоара", описа възрастен пловдивчани. Той разказа, че обикновено в нощния клуб в малките часове влизали по двама-трима, които тренирали бойни изкуства, и  провокирали клиенти да излязат навън. "Тук е фабрика за бой", каза мъжът.
 

На стотина метра от въпросното заведение е Четвърто РУП.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна