IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:14 | 18 януари 2016
Обновен: 08:38 | 23 април 2024

Болногледачка бе осъдена за кражба от пациент

55-годишната В. Иванова била наета по обява във вестник за придружител на болен човек

По материала работи: Борис Проданов
Болногледачка бе осъдена за кражба от пациент

В процедура на съкратено съдебно следствие, Районен съд – Варна наложи на 55-годишната В. Иванова наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Тя бе призната за виновна в това, че на 20 март 2013 г. във варненска болница отнела от портфейла на пациент парична сума от 220 лв.

 

Подсъдимата била наета по обява във вестник за придружител на болен човек по време на следоперативния му престой в болнично заведение.

 

Няколко дни тя се грижила за пациента, изпълнявала негови поръчки за покупки от близкия магазин, включително и за теглене на пари от дебитната му карта. В последния ден на услугите й като болногледач, Иванова се възползвала от  ангажираността на пациента с медицински манипулации и измъкнала незабелязано от портфейла му наличните пари. Междувременно успяла да получи от близките на пострадалия и договореното предварително възнаграждение за „услугите“ си.


Кражбата е извършена от подсъдимата в условията на опасен рецидив. 55-годишната В. Иванова  е многократно осъждана, основно за посегателства срещу собствеността. Тя следва да търпи присъдата си в затвор при първоначален строг режим.


Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Коментари

Новини Варна