IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
17:25 | 19 януари 2016
Обновен: 21:22 | 24 април 2024

Бивша МВР-шефка забрави: "Ква си ти ма?" от Волен

Снежа Господинова не помни показанията си за инцидента на летището

По материала работи: Златина Добрева
Бивша МВР-шефка забрави: "Ква си ти ма?" от Волен

Бившата шефка на Гранична полиция във Варна Снежа Господинова забрави да е била обиждана и снимана от лидера на "Атака" Волен Сидеров на 6 януари, 2014 г.
Тя бе разпитана като свидетел по делото срещу политика за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на летище "Варна" преди 2 години.
Снежа Господинова, която вече е пенсионерка, заяви, че не помни Волен Сидеров да е казвал пред нея, че гранична полиция е най-корумпираната, да я е снимал с телефон и да я е питал: "Ква си ти, ма".
"Нямам спомен да съм се представяла два пъти", каза Господинова, цитирана от "24 часа".
По време на разпита обаче в нощта срещу 7 януари 2014 г. тя е твърдяла обратното, което наложи да й бъдат прочетени показанията, на което бившата полицайка каза, че не си спомня.
Сидеров, който активно й задаваше въпроси, констатира, че противоречията били големи и дори подхвърли, че може би трябва да й се повдигнат обвинения за лъжесвидетелстване.
При влизането си в съда, пред събралите се журналисти, Сидеров обвини полицаите, че в момента се занимават с покровителство на наркотрафик, на престъпления и лъжесвидетелстват.
Лидерът на "Атака" попита и "Къде е убиецът на Антов? Защо не е хванат? Къде са 1 милиард и 200 милиона лева бюджет на МВР? Вие наистина ли смятате, че съм счупил ръката на полицай и трябва да ми дадат 8 години затвор?".
Сидеров предупреди: "Дори аз да стана изкупителна жертва, обществото няма да стане по-добро, нито престъпността ще падне".
В почивката на заседанието националистът коментира, че вече са лъснали фрапиращи разминавания в свидетелските показания, дадени пред следствените органи и съдебния състав.
Цитиран от пресцентъра на "Атака" Сидеров твърди, че 5 души са отрекли да е имало проблеми на борда на самолета, удар на полицай на терминала или проблеми в районната прокуратура на следващия ден.
"Една от свидетелките потвърди, че е видяла Сидеров да се качва в аероплана, но отрече да е имало проблеми и скандали на борда. Друга очевидка, която е била шеф на "Гранична полиция" заяви пред съда, че не е видяла удар между атакистите и органи на реда. По думите й след като е предоставила исканата информация за самоличността на Димитър Бахнев и баща му, групата на Сидеров се е оттеглила от районна на летище Варна", пишат от партията.
Според националистите от показанията на Снежа Господинова пък станало ясно, че върху нея е бил оказан натиск.
"Ако трябва години ще водя дела, но всяко едно лъжесвидетелстване ще бъде уличено и санкционирано. За всички мръсотии, които се изсипват върху мен, някой трябва да носи отговорност. Не може да хвърлиш клевети. Ако има нещо вярно, съм готов да застана на съд, но за неверните неща - отказвам. Ще преследвам всяко лъжесвидетелстване, защото това е тежко престъпление", зарекъл се Сидеров пред журналисти по време на почивката на съдебното заседание./dnes.bg

Коментари

Новини Варна