IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:46 | 28 февруари 2016
Обновен: 01:33 | 29 април 2024

Полицията във Варна задържа 20 души

По случая е образувано досъдебно производство

По материала работи: Юлиян Атанасов
Полицията във Варна задържа 20 души

През изминалото денонощие на територията на Варна са проверени 41 обекта и 166 човека, сред които и известни на органите на реда. За извършени криминални престъпления 20 души за задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщиха от МВР.

 

Сред арестуваните е 41-годишен варненец, познат на полицията. При извършените процесуално-следствени действия в дома и в автомобила му са намерени и иззети 259,51 г хероин, 63 г амфетамин, 9,84 г хашиш, 1 г екстази, както и две електронни везни. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.

 

При проверките са констатирани 11 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни лица в заведения.

 

Служителите на „Пътна полиция” са извършили проверка на 110 МПС, като при тях са установени 88 нарушения на Закона за движение по пътищата. Трима водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол. Съставени са 17 АУАН и 29 фиша.

 

В съботния ден, след възникнала конфликтна ситуация на пътя, прераснала във физическа саморазправа, са задържани двама мъже – на 19 и на 21 години от с. Тополи. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Двамата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

 

Коментари

Новини Варна