IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
13:11 | 1 март 2016
Обновен: 12:05 | 28 април 2024

Джебчийките от Игнатиево уличени за 180 000 лв.

Поради давност данъчните не могат да направят нищо за палатите на бароните

По материала работи: Борис Проданов
Джебчийките от Игнатиево уличени за 180 000 лв.

До края на април продължават проверките в Игнатиево. Това съобщи директорът на ТД на НАП – Варна, Милена Колева. Инспекторите от приходната агенция съпоставят доходите с придобитото имущество. Общо “на прицел” са 36 лица. В 17 от проверките не е установено несъответствие. При 5 лица след разговори се стигнало до подаване на данъчни декларации за обща сума около 60 000 лв.

 

Издадени са и 6 ревизионни акта за 120 000 лв. Те обаче се обжалват. Има и 7 неприключили производства.

 

Интересното е, че в работата си данъчните са били в координация с МВР, община Аксаково, Агенцията по вписванията и социалните служби. Установено е, че палатите на забогателите от джебчийство са изтекъл давностен срок – т.е. строени преди 2009 г. и за тях от НАП не могат да предприемат нищо. Направените екпертизи и ревизии, които са показали несъответствия, са подадени към прокуратурата.

 

Всички заподозрени лица са си наели адвокати и обжалват ревизиите. Едва двама – трима са били на социални помощи. Другите имат или фирми, или декларират доходи.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна