IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
12:49 | 19 май 2016
Обновен: 17:35 | 8 април 2024

И в пикап трудно побират томовете по делото “Килърите”

Емблематичното дело се оказва тежко в буквален и преносен смисъл

По материала работи: Борис Проданов
И в пикап трудно побират томовете по делото “Килърите”

Едно от емблематичните дела у нас е доста тежко. И то не само в буквален, но и в преносен смисъл. Събраните томове по делото “Килърите” не се побират вече в лек автомобил. Налага се пренасянето им с пикап, който е със специален режим.

 

Председателят на Апелативен съд – Варна, Ванухи Аракелян сподели още, че делото “Килърите” вече заема 84 тома - над 100 кг. Това обаче не значи, че няма да да има още.

 

Припомняме, че преди 2 седмици Варненският апелативен съд потвърди трите доживотни присъди без право на замяна, произнесени през 2013 г. от Шуменския окръжен съд (ШОС) за Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев, признати за виновни за убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

 

Магисратите отмениха първоинстанционната присъда като оправда Райчо Стойнев, затова от началото на 2009 г. до неустановена дата на м.юни същата година, в съучастие като помагач с Петър Стоянов - (подбудител), с Георги Вълев - (подбудител), с Васил Костов - (подбудител и помагач), с Янко Попов –(помагач), с Георги Трифонов и Владимир Филев –извършители да е да е улеснил Филев за умишленото убийство на Румен Рачев (3 юли 2009 г.). Освен в наказателно-осъдителната част, съдът отмени присъдата и в гражданско осъдителната й част, с която Стойнев е осъден да заплати солидарно с другите подсъдими обезщетение в размер общо на 650 000 лв. за претърпените неимуществени вреди на наследниците на убития шуменски бизнесмен.

 

Варненският апелативен съд измени присъдата на ШОС в наказателно- осъдителната й част по отношение и на Янко Попов, като го оправда да е помагал с действия и с користна цел убийството на Румен Рачев. Съдът намали срока на присъденото му наказание от 17 на 10 г. “лишаване от свобода”. Попов ще заплати 943,92 лв разноски за СМЕ в полза на ВСС и солидарно с другите подсъдими разноските по делото, които възлизат на 739,99 лв.

Коментари

Новини Варна