IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:46 | 4 август 2016
Обновен: 13:43 | 2 май 2024

Глоби за хулиганство отнесоха студент от Казахстан и турист от Беларус

Били в нетрезво състояние

По материала работи: Пламен Янков
Глоби за хулиганство отнесоха студент от Казахстан и турист от Беларус

Глоби наложи Районният съд във Варна за нарушения по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство. Двама нарушители на обществения ред – временно пребиваващ у нас студент от Казахстан и турист от Беларус, бяха санкционирани с глоби в размер съответно от 350 и 400 лева.

 

Вчера през деня, в района на читалището в квартал „Аспарухово“, 31-годишният А. К, под влияние на употребено наркотично вещество, се държал неадекватно на открито публично пространство. Той счупил капак от кутия за улично осветление, дръпнал с ръце кабелите, танцувал по пътното платно сред автомобилния поток, след което стъпкал засадени цветя в градинка на централния площад в квартала. Възмутени от поведението му граждани подали сигнал на телефон 112 и впоследствие той бил отведен в районното управление за съставяне на акт за дребно хулиганство.

 

В другия случай, около 2,30 часа през нощта на 4 август т.год.(тази сутрин), при провеждане на специализирана полицейска операция в курорт „Златни пясъци“, цивилни полицаи и охранители на плажа забелязали буйстващ младеж в нетрезво състояние, който счупил шезлонг и уринирал на плажната ивица. 20-годишният В. И. отказал да се легитимира пред служителите на реда, като опитал да избяга, крещял на висок глас и се държал неприлично.

 

За извършените непристойни действия, Районният съд наложи и на двамата нарушители глоби над средния предвиден в закона размер. Решенията на съда подлежат на обжалване в 24-часов срок, съобщиха от пресслужбата на съда.

Коментари

Новини Варна