IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:51 | 9 август 2016
Обновен: 06:15 | 3 май 2024

74-годишна пострада тежко при пожар във Варна

Жената е намерена в безсъзнание, в токсикологията се борят за живота й

По материала работи: Пламен Янков
74-годишна пострада тежко при пожар във Варна

74-годишна пострада тежко при пожар, съобщиха от полицията. Инцидентът станал днес около 10,28 ч. на ул. „Ген.Столетов“ 15 във Варна. Заради пожара, възникнал на осмия етаж, са изпратени 3 специализирани автомобила, които са угасили огъня около 11 часа. Унищожена е кухнята на жилището с оборудването в нея - мебели, бяла и черна техника. Опушени са 100 кв. м стени и обзавеждане в жилището, както и коридора пред апартамента.

 

74-годишната собственичка на жилището е вдишала токсични газове и е откарана с линейка в токсикологията на Военноморската болница във Варна. Пациентката е намерена в безсъзнание, като колегите от „Бърза помощ“ са я интубирали, каза началникът на отделението доц. д-р Снежа Златева. Жената е поставена на лечение с кислород в барокамера. Трудно е да се дават прогнози, тъй като пострадалата бе цялата опушена, което предполага  потенциални проблеми с белите дробове и сърдечно-съдовата система. Правим всичко възможно да я върнем към живот, обобщи доц. Златева.

 

Причините за възникването на пожара са в процес на установяване.

 

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна