IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
14:28 | 24 август 2016
Обновен: 09:23 | 17 май 2024

По нова схема ограбват възрастни жени по спирките във Варна

Измамници се представят за жертви на кражба

По материала работи: Пламен Янков
По нова схема ограбват възрастни жени по спирките във Варна

78-годишна жена се прости с куфара си на обществена спирка на градския транспорт на кръстовището на булевардите „Христо Смирненски“ и „Владислав Варненчик“. Инцидентът станал в понеделник около 9 часа. Жената застанала до спирката с голям пътнически куфар, чакайки нейн близък роднина да я вземе с колата си на път за Пловдив. В един момент я заговаря друга по-възрастна жена с побеляла коса, зад която стоял по-млад мъж. Тя започнала да се оплаква как току-що са я ограбили в намиращия се наблизо хипермаркет и сега е без пари и чанта, само с малка пазарска торбичка. Така в продължение на няколко минути се заформил разговор колко лоши са станали хората напоследък, докато пътничката не се обърнала и не видяла с ужас, че големият й куфар, поставен до скамейката зад нея, е изчезнал яко дим. Настанала паника, при която жената с побелялата коса и мъжа също изчезнали. Всичко било така изкусно замислено, че потърпевшата се усъмнила в двойката чак след около 10 минути. Тя разказа, че е в потрес от случилото се. Още повече, че в куфара е държала най-новите си дрехи и любими украшения, с които е била на сватбата на внучката си само преди ден. „Не знам какво да мисля, пътувала съм много, била съм с куфари на толкова гари и автогари у нас и в чужбина, но никога досега подобно нещо не ми се е случвало“, разказа през сълзи ограбената жена.

 

След инцидента тя е дала показания в III РПУ с надеждата, че крадците ще бъдат открити, а вещите – върнати. Тъй като на въпросната автоспирка обаче няма камери, разпознаването им вероятно ще се забави. „Разказвам всичко това с идеята да предпазя други като мен“, каза още нашата читателка.    

 

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна