IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
16:55 | 24 август 2016
Обновен: 23:09 | 2 май 2024

Постоянен арест за мъжа, убил гаджето си и го разфасовал

Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август

По материала работи: Пламен Янков
Постоянен арест за мъжа, убил гаджето си и го разфасовал

Искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишният Стефан Ст., който уби и наряза с моторна резачка съжителката си Г.Д., бе уважено днес, 24 август 2016 г., от състав  на Шуменския окръжен съд. 45-годишният Стефан Ст. е обвинен  в убийството по член 115 от Наказателния кодекс. 

 

Убийството на 49-годишната Г.Д. е извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г. Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август. На 21 август 2016 г. при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки. 

 

Извършителят е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и домашно насилие. На 16 август 2016 г. с решение на Варненския апелативен съд наложените му пробационни мерки след споразумение, одобрено от съда,  които той не изпълнявал, са заменени с 9 месеца и три дни лишаване от свобода.

 

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Четете още Искат постоянен арест за мъжа, нарязал с моторна резачка приятелката си

 

Коментари

Новини Варна