IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:21 | 31 август 2016
Обновен: 20:50 | 21 април 2024

Разпространител на „чай“ е задържан

Ще отговаря пред съда

По материала работи: Борис Проданов
Разпространител на „чай“ е задържан

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла обвинителен акт срещу 25-годишния Румен Д., който ще бъде съден по обвинение за разпространение на високорискови наркотични вещества и техни аналози.

 

В периода от ноември 2015 до 21 януари т.г. шуменецът е продавал дизайнерска дрога „чай“. Купувачите правили заявката си за снабдяване на мобилния му телефон, а цената на дозата от 1 грам била 10 лв., съобщават подробности от Апелативна прокуратура-Варна. Свидетели по делото са посочили младия шуменец за снабдител на наркозависими от кв.“Тракия“ в Шумен и от Варна.

 

На 21 януари шуменски полицаи предприеха претърсване в дома на подсъдимия на ул.“Надежда“. В порцеланова кана те открили и иззели близо 5 грама високорискови наркотични вещества. Според назначената физико-химична експертиза те са аналог на поставения под контрол синтетичен канабиноид. Пред свидетели подсъдимият заявил, че наркотичните вещества са негови, а достъп до стаите в апартамента имало само семейството му. Румен Д. признал, че продавал дизайнерска дрога при поръчка по телефона.

 

В хода на разследването той спрял обясненията и отрекъл авторство на деянието. В момента Румен е преведен в затвора в Ловеч. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в окръжния съд в Шумен. Досега шуменецът е хващан да кара кола без книжка, след употреба на алкохол, в проявите му има и взломна кражба.

trud.bg

 

Още по темата Все повече деца употребяват дизайнерска дрога - заради модата

 

 

Коментари

Новини Варна