IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
16:45 | 1 септември 2016
Обновен: 06:56 | 2 май 2024

Касапинът от Шумен, разфасовал жена си, беше осъден за шофиране пиян

Той вече има и друга присъда от 9 месеца и 3 дни за същото, но е в следствения арест постоянна марка задържане до делото за садистичното убийство

По материала работи: Пламен Янков
Касапинът от Шумен, разфасовал жена си, беше осъден за шофиране пиян

Докато чака в следствения арест приключването на разследването за зловещото убийство и разфасоване на тялото на жена му, касапинът от Шумен междувременно пак влезе в съдебна зала този вторник. Този път за шофиране пиян. На 21 август т.г. 45-годишният Стефан Радославов Стефанов беше хванат на волана на колата си „Форд Фокус” с 1,7 промила. Известният вече като „касапинът от Шумен” Стефанов получи едногодишна присъда за шофиране пиян. Освен, че ще лежи тези 12 месеца при строг режим на изтърпяване, но му беше наложена и глоба от 500 лв., а книжка му беше отнета за 1 г. и 3 месеца. Присъдата може да бъде обжалвана. Той е признал фактите и делото е гледано по съкратена процедура Както вече писахме той има още една присъда от 9 месеца и 3 дни. Тя вече е влязла в сила и е пак за шофиране пиян, поради неизпълнение на наложените му пробационни мерки.

 

Мъжът, убил садистично 49-годишната Галина Димитрова, жената, с която са живели на семейни начала през последните 20 години, е в ареста с постоянна мярка задържане. Ако Апелативният съд във Варна не промени най-тежката мярка /заседанието е насрочено за 13 септември/, Стефанов ще дочака делото за убийството на жена си в следствения арест в Шумен. Припомняме, че последното му хващане пиян на волана стана на 21 август, неделята, в която в дома му в Шумен на ул. „Червена стена”, 35, разследващите намериха в пет черни торби разфасованото с моторна резачка тяло на Галя. Както писахме Стефан първо я ударил с дървена точилка по главата и тя паднала на земята. После с нож я заклал, като прерязал яремната вена на шията и тя умряла от кръвозагуба.

 

Накрая, за да заличи следите, купил моторна резачка и почнал да реже тялото вертикално. Както Галя е била облечена в блуза и дънки, първо я срязал малко под раменете през гърдите, а после на още няколко места. Колата „Форд Фокус” купил след това, вероятно, за да изнася с нея частите на тялото. При аутопсията се оказа, че липса само лявата длан и части от шийните прешлени. За да го хванат и да направят обиск в къщата му, криминалистите него ден му направиха клопка. С цивилен автомобил го причакаха пред тях да се прибере с колата си. Убедени, че и сега е пиян на волана, те го спряха на метри пред дома му и докато уж уточнява протокола, успяха да вземат съдебно решение за обиска в къщата на ужасите на „Червена стена”, 35 Още при първоначалните разпити признал за жестокото убийство на Галина, с която имали чести семейни скандали, По време на гледането на марките обаче започна да шикалкави и отказа делото да се гледа по съкратената процедура. То ще върви по общия ред с разпит на свидетели и експерти.

 

24chasa.bg

 

Четете още Постоянен арест за мъжа, убил гаджето си и го разфасовал

Коментари

Новини Варна