IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
14:29 | 3 октомври 2016
Обновен: 06:19 | 3 май 2024

19-годишен получи условна присъда за грабеж

Нападнал жена и й отнел мобилния телефон

По материала работи: Пламен Янков
19-годишен получи условна присъда за грабеж

19-годишният С. Тошков се призна за виновен в това, че на 11 февруари тази година в централната част на града, по булевард „Владислав Варненчик“, като употребил сила, отнел мобилен телефон от преминаваща жена. Грабежът е извършен през деня, в ранния следобед, на тротоара край жилищни блокове. Младежът забелязал, че жената се движи в обратна на неговата посока, като държи в ръка апарата си и разглежда дисплея му. Той се върнал обратно към нея, в гръб дръпнал телефона от ръката й, при което апаратът паднал на тротоара. Подсъдимият блъснал пострадалата на земята, взел падналия мобилен телефон и побягнал.

 

Непосредствено след грабежа младежът продал чуждия телефон в павилион за мобилни апарати и аксесоари на пазара срещу сума от 50 лева. За по-малко от два месеца апаратът сменил няколко собственици, след което бил оставен в заложна къща. 

 

19-год. младеж има предходна съдимост, също за извършен грабеж, но настоящото деяние се явява извършено преди влизане на присъдата в сила. Имуществените щети към момента са възстановени на пострадалата. След постигнато в съдебна зала споразумение, 19-год. С. Тошков беше осъден на 2 години лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години. През изпитателния срок подсъдимият трябва да изтърпи и пробационна мярка по Програма за формиране на умения за поведение на трудовия пазар за срок от шест месеца. Съдебният акт е окончателен, съобщиха от пресслужбата на съда.

 

Четете още Условна присъда от 2 години за убийството на сина на шефа на ДАНС

Коментари

Новини Варна