IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
08:00 | 1 август 2018
Обновен: 12:57 | 2 май 2024

Вече близо 2000 са заявленията за абонамент в „синята зона“

Търсят се варианти за увеличаване на паркоместата

По материала работи: Борис Проданов
Вече близо 2000 са заявленията за абонамент в „синята зона“

Общо 1955 са подадените заявления за абонамент за паркиране в „синята зона“ във Варна до края на юли. От тях над 1800 са на граждани от района, търговците са около 50, а на собственици на електроавтомобили – 37. Това съобщи Младен Иванов, директор на общинската фирма „Общински паркинги и синя зона“. Той припомни, че се изисква съвпадане на постоянния адрес и на адреса по талона на автомобила.

 

Към момента местата за паркиране са 2707, но плановете на общината е те да бъдат увеличени. Обсъжда се  ул. „Дебър“ да стане еднопосочна в частта от ул. „Козлодуй“ до ул. „Панагюрище“, за да могат да се открият още паркоместа. Много живеещи искат да спират там, а сега е забранено.

 

„Не е гаранция, че всеки шофьор ще има пред дома си паркомясто. Ще се намери такова, но за конкретно място е добре да си го закупи или осигури гараж. Ние даваме разрешение за паркиране, а не конкретно паркомясто. Автомобилите обаче не стоят фиксирани 24 ч. в денонощието, затова места ще се намерят“, каза Младен Иванов.

 

„Синята зона“ във Варна е факт от 11 юли и още тече едномесечният гратисен период, в който на собствениците на автомобили, които не са заплатили престой, няма да бъде поставяно техническо средство тип „скоба“. Глобяват се нарушителите, които са паркирали неправилно.

 

Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и в нарушение на съответните пътни знаци. Забранено е паркирането на кръстовища, включително около Шишковата градинка, тъй като трасето е отчитано от КАТ като „кръгово“.

 

Още по темата: Масови нарушения в „синята зона“ във Варна

Коментари

Новини Варна