Варна 16°
fallback
Избрано
12:10 | 10 април 2020
Обновен: 22:30 | 7 май 2024

Намалява напливът от безработни към Бюрото по труда във Варна

В най-натоварените дни служителите на дирекцията са регистрирали по 300 души на ден

По материала работи: Ставри Таргов

Напливът от безработни към нас намалява през последните дни. Това съобщи и.д. директор на Бюрото по труда във Варна Татяна Жекова.

 

В най-натоварените дни служителите на дирекцията са регистрирали по 300 души на ден. Сега много от освободените работници са предпочели онлайн регистрация, което е намалило опашките пред трите приемни на БТ – Варна. Вчера дори имаше моменти, когато нямаше кого да обслужваме, призна Жекова.

 

Според неофициална информация над 2 000 варненци са дошли в БТ, след като са били освободени от работа при обявяване на извънредното положение. Това е доста голяма цифра за Варна, която се радва на ниско равнище на безработицата през последните десетина години.

 

Обикновено април е месецът, когато работодателите започват трескаво да търсят персонал за туристическия сезон. Пандемията обаче наруши тази традиция и сега всички чакат тя да отшуми.

 

След като това се случи, ще започне набирането на работна ръка. Заради коронавируса бе отменена и традиционната за Варна туристическа борса, на която среща си даваха работодатели и работници.

 

В момента бюрото по труда е впрегнало целия си ресурс за посрещане и обслужване на хората, останали безработни заради коронавируса.

 

Ставри Таргов

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback