IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Избрано
09:45 | 12 август 2020
Обновен: 12:31 | 30 април 2024

33-и ден на протести във Варна

Остава затворено кръстовището пред Общината

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Фейсбук; Стела Николова

От снощи палатковият лагер във Варна отново е на пътното платно пред сградата на общината, а 33-тото протестно шествие в морската столица бе водено от огромен трансперант с надпис "Държавата е в ремонт, благодарим ви за разбирането".

Протестиращите искараха по-голямата част от деня в лагера "в тил" по маси и столчета на площада край паметника, предаде Радио Варна. Следобед велосипедист премина край палатките и ги замери с яйца. Някои граждани поспориха с лагеруващите това ли е начина и им обясниха защо не искат те да ги представляват. Като цяло обаче мнозина подкрепят хората в лагера и ги подкрепят с кафета,  безалкохолни и добра дума.

 

Шествието снощи тръгна към Севастопол под музикален съпровод - модернизирана версия на български фолклор.

 

"Оставка", "Бойко вън" , "Мафия" и "Елате при нас - протеста е за вас", обичайно скандираха протестиращите.


Велосипедисти и много домащни любимци се виждат в шествието. Вече почти няма хора с маски.
 

Шествието продължи от Севастопол по бул. "Княз Борис Първи" в посока Икономически университет, след това обратно до Младежкия дом към Чаталджа, по двете платна на бул. "Осми Приморски полк".

Едва около 150 души се включиха в пика на снощния протест във Варна.

 

Протестът завърши отново с лагера пред Общината с дискусия за избирателния процес, броя на избирателите, достоверността на списъците и още други проблемни за протестиращите въпроси.

 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна