IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
17:00 | 21 октомври 2020
Обновен: 12:26 | 23 април 2024

Пасев: Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-пациенти

Цифрите показват рязък скок в заболеваемостта

По материала работи: Слав Велев
Пасев: Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-пациенти

Всички болници трябва да увеличат капацитета си за COVID-отделенията двойно. язък . В момента сме пред алтернатива да нямаме повече места в болниците. Това каза областният управител на Варненска област - Стоян Пасев, който проведе среща с представителите на институциите, предаде Радио Варна

 

Стана ясно, че 22 болни с коронавирус от Добрич, Бургас, Шумен, Търговище и Разград са настанени в КОВИД отделения във Варна, 114 са общо леглата в здравните заведения, незаетите са едва 25. В момента се обсъжда откриването на КОВИД отделения в болниците в Провадия  и в Девня, където проблем е липсата на персонал.

 

Пасев подчерта, че започват масови проверки за спазването на противоепидемичните мерки във Варна. До 17 часа всеки ден в областната администрация ще постъпва информацията за проверките и наложените глоби, които от утре включват и носенето на маски на открито. Пасев посочи, че възникват и казуси, които се решават от областния кризисен щаб. Той обясни, че институциите ще бъдат в непрекъснато взаимодействие.

 

Като пример посочи акция на Инспекцията по труда в офис с повече от 25 служители.  При проверката е установено, че мерките не се спазват, служителите не са носили маски. В този случай според парвомощията на инспекторите, санкциониран може да бъде само работодателят.

Коментари

Новини Варна