IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Избрано
17:31 | 8 май 2016
Обновен: 11:47 | 28 март 2024

„Холдинг Варна“ АД спонсорира най-голямото iRun бягане

Милчо Близнаков: Ще подкрепим и стартовете в Побити камъни

По материала работи: Пламен Янков
„Холдинг Варна“ АД спонсорира най-голямото iRun бягане

Приключи най-голямото пролетно състезание по горско бягане и колоездене „Аладжа манастир“. Състезанието представлява придвижване в пресечена местност с планински велосипеди или бягане, като двете дисциплини могат да бъдат и съчетани. Най-дългият маршрут на тази екстремна надпревара достига малко над 32 км. Тази година в надпреварата, която придоби и международен характер, се впуснаха малко над 200 участника в различните дисциплини. 

На 13 км бягане при дамите триумфира Девора Томас, а при мъжете това стори Харолд ван Джилс.


На отсечката от 23 км победителка при жените стана Ева Златанова, а при мъжете – Димитър Янакиев.


Най-дългият маршрут от 32 км при дамите бе преодолян първо от Димитрина Николова, а първи при силният пол финишира Антон Попов.


Колоездачната обиколка от 32 км първа пребори Венцислава Цачева, а Добрин Лиловски се поздрави със златния медал при мъжете.


Отборната надпревара бе спечелена от тандема на Петър Петров и Александър Светославов.


И последните златни отличия в дисциплина дуатлон (32 км колоездене и 13 км бягане) си заслужиха Косара Ботева и Димитър Карабахчиев.

След дългия и изморителен спортен полуден, и след като и последният участник финишира, организаторите и спонсорите наградиха с медали призьорите. Освен това бяха раздадени и множество различни награди и грамоти на участнциите, а след това бе изтеглена и томбола с приятни изненади, за да не остане някой с празни ръце.


За Медийна група „Черно море“ изпълнителният директор на „Холдинг Варна“ АД Милчо Близнаков сподели каква е идеята на маратона и разкри, че се планира спонсориране и на бягането в Побити камъни.

„Основната идея на тези горски бягания и колоездения е да насърчи хората към активен, към здравословен начин на живот, към контакт с природата и така участниците да постигнат по-добро качество на живот. Ние приветстваме инициативата на платформата iRun и на организаторите и с удоволствие подкрепяме бяганията като осигуряваме голяма част от наградния фонд и разходите за провеждане на бягането.


Планирали сме спонсорство на бягането в Побити камъни. Това са все емблематични места за нашият град, за туризма. Те са изпълнени с история и с енергия и ние ще бъдем тук, за да ги подкрепяме“, каза Милчо Близнаков.


„Чудесна организация днес, много участници с чудесна подготовка. Както чухме резултатите са отлични. Само няколко секунди не достигнаха, за да бъде преодолян критерият и се надяваме, че все повече хора ще бъдат привърженици на природните бягания“, обобщи изпълнителният директор на „Холдинг Варна“ АД.

Cнимки: Ели Маринова 

 

Денислав Киров

 

Още по темата: Стартира най-голямото iRun бягане (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна