IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
15:43 | 6 август 2019
Обновен: 14:42 | 25 април 2024

Почерпиха с диня животните в зоопарка (СНИМКИ)

Кой от питомците обича плодовото лакомство

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

Студена вкусна диня похапнаха в горещия августовски ден всички питомци на зоопарк Варна, които обичат това лакомство. Мечка, маймуни, еноти и носати мечета ядат всяка година по това време диня като част от инициативата за разхлаждане, сподели уредникът „Зооколекция“ Нора Люцканова. Очевидно всички познават гласа ѝ, защото дори мечката Свобода хукна към басейна, за да хапне диня, щом чу да я викат по име. В клетката на маймуните Зелена котка цареше най-голямо оживление, защото те са по-темпераментни и в първите минути след почерпката се нахвърлиха лакомо. Накрая на угощението единици останаха, надвесени над дините, за да си доядат десерт от динени семки. Мъжкарят от маймунското семейство напоследък си е взел отпуск и е прекратил увеличаването на популацията в най-веселата клетка.

 

В момента се люпят патета, каза още Нора Люцканова. В началото на септември предстои Ден на морковите. Тогава гризачите ще имат празничен ден. От началото на годината повече от 20 птици са пострадали и отнесени в зоопарка, където са намерили първа помощ, сподели още зоологът. Причините са удар в далекопровод, както и падане от гнездото в първи опит за летене. Продължава практиката на зоопарка да пуска на свобода в естествената им среда птици, които вече са излекувани след удар. Наскоро са били пуснати в естествените им местообитания три сови, допълни Нора Люцканова.

Ели Маринова

Снимки авторът

 

За две години и половина ремонтират сцена "Филиал" за 7,1 млн. лева

Изложба представя историята на ВМС от основаването му до днес

 

 

 

Коментари

Новини Варна