IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избрано
13:16 | 23 юли 2016
Обновен: 23:43 | 23 април 2024

Медал за Варна от олимпиада по информатика

Състезанието се е провело в Румъния

По материала работи: Борис Проданов
Медал за Варна от олимпиада по информатика

С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завръща българският олимпийски отбор по информатика след успешното представяне на Централноевропейската олимпиада по информатика, съобщиха от Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки /СРООПН/. Олимпиадата се е състояла в Пятра Нямц, Румъния в периода 18 - 23 юли.

 

Отборът е под ръководството на Емил Келеведжиев и Антон Шиков. Келеведжиев е главен асистент в Института по математика и информатика на БАН, председател на националната комисия за провеждане на олимпиади по информатика, ръководител на националния отбор по информатика от 2009 г., а Шиков е ръководител на школа по информатика, бронзов медалист от Международната олимпиада по информатика през 1996 г.

 

В отбора са Енчо Иванов Мишинев, МГ Ямбол, 11 клас - златен медал и първо място в общото класиране, Христо Веселинов Венев, СМГ, 12 клас - златен медал и второ място в общото класиране, Александър Кръстев, МГ Варна, 8 клас - сребърен медал и Даниел Райков Атанасов, СМГ, 12 клас - бронзов медал, пише БТА, цитирана от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна