IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
15:40 | 1 август 2016
Обновен: 23:38 | 23 април 2024

С промяна на ПУП осигуряват достъп на хората, живеещи на ул. „Георги Китов“

Причината е, че улицата ще се затваря заради реституция

По материала работи: Пламен Янков
С промяна на ПУП осигуряват достъп на хората, живеещи на ул. „Георги Китов“

С нов подробен устройствен план ще се осигури достъп на хората, живеещи на ул. „Георги Китов“ във Варна. Причината е, че уличката, която стига до служебния вход на УМБАЛ „Света Марина“ и е успоредна на бул. „Христо Смирненски“, ще се затваря заради реституция. Това стана ясно на заседание на постоянната комисия по архитектура към Общинския съвет във Варна.


Новият собственик обяви инвестиционни намерения, но успокои, че няма да предприема заграждане на имота, в който попада и въпросната отсечка, докато общината не направи нова улична регулация, съобщи пред съветниците главният архитект на Варна Виктор Бузев. В противен случай близо 1 000 души ще останат без достъп до имотите си. Междувременно те са изпратили подписка до общината, в което са декларирали съгласие и за друг алтернативен подход към жилищата им. Вариантът е да се направи своеобразен пътен байпас в района.


Като компенсация собственикът на реституирания имот ще получи право на повече квадратни метра при застрояване на имота си.   

 

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна