Варна 13°
fallback
Лайфстайл
17:41 | 11 април 2015
Обновен: 10:45 | 17 май 2024

За многобройните ползи от агнешкото месо

Защо е добре да ядем агнешко по-често, а не само по Великден?

По материала работи: Слав Велев

У нас агнешкото месо се консумира най-вече около Великден. През останалото време е по-трудно за откриване в магазините, а и малцина се сещат за него. Най-популярните меса в магазините са пилешкото, свинското и телешкото.

Агнешкото остава някак пренебрегнато, а не трябва, защото има редица ползи за здравето.  

Наситените мазнини в агнешкото месо са значително по-малко в сравнение с останалите видове червени меса. Агнешкото подобрява нивата на холестерола в кръвта, облекчава възпаленията и стабилизира сърдечния ритъм.  

Агнешкото намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето.  

Овцете са преживни животни, така че тяхното месо е добър източник на конюгирана линолова киселина (CLA) – мастна киселина, която помага за предотвратяване на рак и други възпалителни състояния.  

Агнешкото месо съдържа витамин В, който помага за изгаряне на мазнините. Като се има предвид какво голямо количество постни протеини съдържа овчето месо, малкото наситени мазнини в него са направо незначителни. В такова съотношение те дори спомагат за редукцията на килограми и намаляват риска от затлъстяване.  

Овнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания.  

Агнешкото месо е много полезно и за бременни жени, тъй като предотвратява анемията чрез повишаване нивата на хемоглобина в кръвта на майката и повишаване притока на кръв към бебето чрез плацентата. Овчето, агнешкото и козето месо са богати на желязо.  

Още по-важното е, че включването на агнешкото месо в диетата по време на бременността намалява риска от вродени дефекти при бебетата, най-вече малформации на невралната тръба.  

Агнешкото месо помага за възстановяване на желязото при жените след менструация и освен това намалява менструалните болки.  

Благодарение на високото съдържание на витамин В12 в агнешкото месо, то ви помага за цялостна грижа за кожата.  

Този вид червено месо е богато и на омега-3 мастни киселини, което е важно за сърдечносъдовата система.

 

Високото съдържание на витамин В12 в агнешкото помага в борбата със стреса и депресията.  

В агнешкото и овчето месо се съдържат полезни нива калий и ниски нива на натрий. Това помага в контрола на кръвното налягане и предотвратяването на бъбречни заболявания и инсулт.  

Протеините в агнешкото месо се разграждат бавно и оставят усещане за ситост през голяма част от деня.  

Освен всичко останало, агнешкото месо е богато на калций, което е полезно за здравето на зъбите и костите.  

Месото от овца насърчава производството на нови клетки като по този начин забавя стареенето.  

Не на последно място, агнешкото месо е полезно за поддържането на здравословна функция на щитовидната жлеза.  

Източник: Аz-jenata.bg

За многобройните ползи от агнешкото месо Защо е добре да ядем агнешко по-често, а не само по Великден?

1

10 Апр 2015| 09:45| Илияна Николова

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

У нас агнешкото месо се консумира най-вече около Великден. През останалото време е по-трудно за откриване в магазините, а и малцина се сещат за него. Най-популярните меса в магазините са пилешкото, свинското и телешкото.

Агнешкото остава някак пренебрегнато, а не трябва, защото има редица ползи за здравето.

Наситените мазнини в агнешкото месо са значително по-малко в сравнение с останалите видове червени меса. Агнешкото подобрява нивата на холестерола в кръвта, облекчава възпаленията и стабилизира сърдечния ритъм.

Агнешкото намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето.

Овцете са преживни животни, така че тяхното месо е добър източник на конюгирана линолова киселина (CLA) – мастна киселина, която помага за предотвратяване на рак и други възпалителни състояния.

Агнешкото месо съдържа витамин В, който помага за изгаряне на мазнините. Като се има предвид какво голямо количество постни протеини съдържа овчето месо, малкото наситени мазнини в него са направо незначителни. В такова съотношение те дори спомагат за редукцията на килограми и намаляват риска от затлъстяване.

Овнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания.

Агнешкото месо е много полезно и за бременни жени, тъй като предотвратява анемията чрез повишаване нивата на хемоглобина в кръвта на майката и повишаване притока на кръв към бебето чрез плацентата. Овчето, агнешкото и козето месо са богати на желязо.

Още по-важното е, че включването на агнешкото месо в диетата по време на бременността намалява риска от вродени дефекти при бебетата, най-вече малформации на невралната тръба.

Агнешкото месо помага за възстановяване на желязото при жените след менструация и освен това намалява менструалните болки.

Благодарение на високото съдържание на витамин В12 в агнешкото месо, то ви помага за цялостна грижа за кожата.

Този вид червено месо е богато и на омега-3 мастни киселини, което е важно за сърдечносъдовата система. Още по темата

Най-необходимите витамини и минерали за децата Храни за жени, страдащи от анемия Храни, които помагат при диария

Високото съдържание на витамин В12 в агнешкото помага в борбата със стреса и депресията.

В агнешкото и овчето месо се съдържат полезни нива калий и ниски нива на натрий. Това помага в контрола на кръвното налягане и предотвратяването на бъбречни заболявания и инсулт.

Протеините в агнешкото месо се разграждат бавно и оставят усещане за ситост през голяма част от деня.

Освен всичко останало, агнешкото месо е богато на калций, което е полезно за здравето на зъбите и костите.

Месото от овца насърчава производството на нови клетки като по този начин забавя стареенето.

Не на последно място, агнешкото месо е полезно за поддържането на здравословна функция на щитовидната жлеза.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/27885-za-mnogobroinite-polzi-ot-agneshkoto-meso-predi-velikden/  

За многобройните ползи от агнешкото месо Защо е добре да ядем агнешко по-често, а не само по Великден?

1

10 Апр 2015| 09:45| Илияна Николова

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

У нас агнешкото месо се консумира най-вече около Великден. През останалото време е по-трудно за откриване в магазините, а и малцина се сещат за него. Най-популярните меса в магазините са пилешкото, свинското и телешкото.

Агнешкото остава някак пренебрегнато, а не трябва, защото има редица ползи за здравето.

Наситените мазнини в агнешкото месо са значително по-малко в сравнение с останалите видове червени меса. Агнешкото подобрява нивата на холестерола в кръвта, облекчава възпаленията и стабилизира сърдечния ритъм.

Агнешкото намалява риска от атеросклероза и коронарна болест на сърцето.

Овцете са преживни животни, така че тяхното месо е добър източник на конюгирана линолова киселина (CLA) – мастна киселина, която помага за предотвратяване на рак и други възпалителни състояния.

Агнешкото месо съдържа витамин В, който помага за изгаряне на мазнините. Като се има предвид какво голямо количество постни протеини съдържа овчето месо, малкото наситени мазнини в него са направо незначителни. В такова съотношение те дори спомагат за редукцията на килограми и намаляват риска от затлъстяване.

Овнешкото месо съдържа селен и холин, които също са много полезни в превенцията на различни онкологични заболявания.

Агнешкото месо е много полезно и за бременни жени, тъй като предотвратява анемията чрез повишаване нивата на хемоглобина в кръвта на майката и повишаване притока на кръв към бебето чрез плацентата. Овчето, агнешкото и козето месо са богати на желязо.

Още по-важното е, че включването на агнешкото месо в диетата по време на бременността намалява риска от вродени дефекти при бебетата, най-вече малформации на невралната тръба.

Агнешкото месо помага за възстановяване на желязото при жените след менструация и освен това намалява менструалните болки.

Благодарение на високото съдържание на витамин В12 в агнешкото месо, то ви помага за цялостна грижа за кожата.

Този вид червено месо е богато и на омега-3 мастни киселини, което е важно за сърдечносъдовата система. Още по темата

Най-необходимите витамини и минерали за децата Храни за жени, страдащи от анемия Храни, които помагат при диария

Високото съдържание на витамин В12 в агнешкото помага в борбата със стреса и депресията.

В агнешкото и овчето месо се съдържат полезни нива калий и ниски нива на натрий. Това помага в контрола на кръвното налягане и предотвратяването на бъбречни заболявания и инсулт.

Протеините в агнешкото месо се разграждат бавно и оставят усещане за ситост през голяма част от деня.

Освен всичко останало, агнешкото месо е богато на калций, което е полезно за здравето на зъбите и костите.

Месото от овца насърчава производството на нови клетки като по този начин забавя стареенето.

Не на последно място, агнешкото месо е полезно за поддържането на здравословна функция на щитовидната жлеза.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/27885-za-mnogobroinite-polzi-ot-agneshkoto-meso-predi-velikden/  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback