IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
11:00 | 29 май 2021
Обновен: 00:18 | 29 април 2024

Варна се включва в най-мащабното групово каране на мотори у нас

Сборният пункт е на бензиностанцията на излизане от града в посока Шумен

По материала работи: Слав Велев
Варна се включва в най-мащабното групово каране на мотори у нас

Хиляди мотористи от цяла Североизточна България ще направят най-мащабното групово каране в историята на мотоциклетизма в България. Историческо мотосъбитие ще се проведе днес в няколко града, а финалът ще е в Търговище. Съставена е организация за събирането на лъчовете от различните градове в няколко ключови точки – Варна, Русе, Шумен, Мадара. 

Във Варна събирането ще е на бензиностанцията на излизане от града в посока Шумен с час на потегляне 11.00. Към лъча от Варна ще се включат свободни мотористи, както и клубовете от Добрич, Каварна и Балчик. След потеглянето, към лъча ще се включат и клубовете от Провадия и Нови Пазар.

Лъчовете от Русе, Силистра и Шумен ще се съберат край Шумен и ще потеглят заедно към Мадара. От селото в 12.30 часа всички мотористи ще поемат към Търговище. В Разград  колоната ще бъде посрещната от местните рокери.

 

Формации от по 20 мотора (клубни и свободни), които ще потеглят през 2 минути.  Ще има организиран полицейски ескорт до крайната точка – Работническия стадион в Търговище.

Забранено е закачането на знамена от какъвто и да е било вид. Забранени са изпреварвания и стънтове. За спазване на реда ще бъдат избрани така наречените „маршали“, които ще бъдат с отличителни ленти и на двете ръце. Преди тръгване ще бъде направен инструктаж по безопасност, уточняват организаторите.

Коментари

Новини Варна