IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Лайфстайл
13:15 | 20 юли 2021
Обновен: 15:04 | 17 април 2024

Днес се задават порои, ако колата ви се наводни: Какво трябва да правите?

Експерти посочиха как да се процедира с пострадал автомобил

По материала работи: Слав Велев
Днес се задават порои, ако колата ви се наводни: Какво трябва да правите?

Силни бури и наводнения засегнаха някои райони на Европа, като най-тежко пострадаха две от провинциите в Германия - Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд-Пфалц. Броят на загиналите и изчезнали при бедствията продължава да се увеличава, а много къщи са необитаеми, пише AutoMedia.

Пострадаха и голям брой превозни средства, което накара съюзът на германските автомобилисти (ADAC) да издаде някои препоръки към собствениците на автомобили, в случай че колите им пострадат от наводненията. Основната от тях е, да не подлагат както себе си, така и колите си на излишна опасност.


  
За да не се рискуват каквито и да било бъдещи щети, превозните средства, повредени от наводнения или бури, не трябва да се стартират, а само да се бутат до най-близкото сухо място или да се теглят, ако е необходимо. След това акумулаторът се сваля, а колата се кара в сервиза.

Според ADAC, няма разлика между електрическа кола и двигател с вътрешно горене. Всички щепсели и контакти, както и батерията за високо напрежение, са монтирани водонепроницаемо и така няма повишен риск от токов удар. В случай на повреда от водата е важно да се знае докъде водата е проникнала върху или в превозното средство.

Коментари

Новини Варна