IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
11:00 | 20 октомври 2021
Обновен: 07:31 | 26 април 2024

Пукате гума на пътя. Колко ли дълго можете да карате така колата си?

В зависимост от обстоятелствата може да изминете от няколко метра до 20-ина километра

По материала работи: Слав Велев
Пукате гума на пътя. Колко ли дълго можете да карате така колата си?

На повечето шофьори им се е случвало да спукат гума по време на пътуване и някои от тях не са подготвени за подобен случай. Те нямат резервна гума и съответно трябва да измислят друг начин за придвижване до място, където проблемът ще бъде разрешен и така ще могат да продължат по пътя си, пише AutoMedia.

Експертите от руското издание „За Рульом“ проведоха любопитен експеримент, с който да установят какво разстояние може да измине автомобил със спукана гума. Разбира се, всичко зависи от конкретната ситуация и най-вече от пораженията по колелото, което трябва да бъде заменено, но в случая няма с какво.

Имате помпа в багажника

Гумата е спукана, но нямате резервна в багажника. Имате обаче ръчна помпа или компресор, които могат да бъдат полезни в случая. Помпате гумата до 3 атмосфери и потегляте. След 3-5 минути спрете и проверете с колко е спаднало налягането. Ако то е около една атмосфера, вземете помпата. И така, докато стигнете до място, на което ще ви оправят гумата.

Още новини от света на автомобилите и съвети за безопасно шофиране ще откривете на АutoMedia

Коментари

Новини Варна