IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
10:45 | 26 ноември 2021
Обновен: 21:26 | 22 април 2024

30-годишно "Волво" с над 1,6 млн. км и не спира да се движи (ВИДЕО)

Собственикът няма намерение да го сменя

По материала работи: Слав Велев
30-годишно "Волво" с над 1,6 млн. км и не спира да се движи (ВИДЕО)

На света няма много автомобили, които могат да се похвалят с пробег от над милион километра. Подобни стойности обикновено се виждат на километража на камиони или автобуси, пише AutoMedia.

Произведено преди 30 години Volvo 740 GLE все още се ползва ежедневно макар и на къси разстояния, а неговият собственик разкрива и тайните на това дълголетие. Основната е редовната и качествено поддръжка на автомобила, които са комбинирани с високата надеждност, присъща за шведския производител.

Към момента пробегът на колата е 1 млн мили, което прави над 1,6 млн км. Факт е, че колата не е перфектна, тъй като през годините е катастрофирала няколко пъти. Ръждата се вижда по повечето елементи от каросерията, а и двигателят (той е вторият за автомобила) също не е в най-доброто си състояние.

Като цяло, въпреки възрастта си, това Volvo 740 GLE не е толкова зле. А най-голямото нейно достойнство, по думите на собственика е, че никога не го е разочаровала и той смята да продължи да я използва.

Коментари

Новини Варна