IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
12:00 | 10 февруари 2022
Обновен: 10:21 | 25 април 2024

Tesla на вода! Американци работа си нямат, преобразиха я на катамаран

Инженерите създадоха специална функция за все още неизлезлия пикап

По материала работи: Слав Велев
Tesla на вода! Американци работа си нямат, преобразиха я на катамаран

Има голям шанс електрическите превозни средства да променят начина ни на придвижване в бъдеще. Доколко и кога все още е неясно, но много циркулиращи идеи имат смели визии за това какво може да предложи бъдещето. Jeep, например, смята, че потопяем електрически Wrangler не е невъзможен, а нова концепция за катамаран мисли извън стандартите, когато става въпрос за смесване на електрически автомобили и вода, пише AutoMedia.

Новата концепция, която идва като две отделни предложения, се нарича Cybercat и Cybercat Foiler. И двете конверсии ще могат да превърнат все още нереализирания сериен електрически пикап Tesla Cybertruck в способен катамаран,  като едната разполага с с т. нар. подводни криле за подобрена ефективност във водата.

Смелата идея е дело на компанията TSWLM Electric Vehicles Inc. от САЩ, като създателите й твърдят, че комплектът за конвертиране е създаден така, че един-единствен човек да може да превърне електромобила в катамаран. А всички необходими части могат да се разглобят и без проблем да се превозват в товарния отсек на пикапа.

От TSWLM заявяват, че Cybercat ще може да се движи във водата с максимална скорост от 22 възела или около 41 км/ч. Пробегът във вода ще е до 100 морски мили (185 км) със скорост от 5 възела. Cybercat Foiler от своя страна ще "вдига" до 35 възела (65 км/ч), като ще има подобен пробег като другия модел. За задвижването ще се грижат до 5 извънбордови двигателя.

Концепцията изглежда фантастична, но компанията твърди, че има подаден патент за преобразуването и вече приема резервации за продукта си. Не се изисква депозит, защото от TSWLM Electric Vehicles знаят, че успехът на Cybercat зависи от това кога ще пристигне Cybertruck. Всяка компания, която произвежда афтърмаркет продукти за пикапа ще трябва да се запознае с набор от спецификации, преди да започне да произвежда нещо, а Tesla не е лесна за прогнозиране.

Откакто Tesla обяви работата си по Cybertruck през 2019 година видяхме доста разнообразни продукти, които да допълнят и разширят функциите на електрическия пикап. Много от тях са застинали на фаза разработка, тъй като все още се очаква машината да стане серийна и, както споделихме, по-горе, да има пълна яснота по техническите детайли.

Повече изображения на Cybercat и Cybercat Foiler вижте в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна