IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
12:30 | 14 февруари 2022
Обновен: 14:42 | 25 април 2024

Как се мие скъпарска карбонова хиперкола за "скромните" 3,5 млн евро? (ВИДЕО)

Целият тираж на Pagani Huayra Roadster вече е разпродаден

По материала работи: Слав Велев
Как се мие скъпарска карбонова хиперкола за "скромните" 3,5 млн евро? (ВИДЕО)

Снимка и видео: YouTube

В интернет се появи видео, в което хиперколата Pagani Huayra Roadster е внимателно измита. Видеото беше публикувано в YouTube от Esoteric - американски център за обслужване на автомобили, като целият процес беше заснет на професионална камера, монтирана и поставена за 12 минути, пише АutoMedia.

За удобство на зрителите бяха добавени кадри с почистване на колелата, сушене и други процедури, а като бонус авторите на видеото са записали и някои „приятни звуци“ (както ги определят те), издавани от автомобили, както и рева на V12 двигателя при стартиране.

Във видеото няма музика или разговори - чуват се само звуци от допир на течаща вода, четки от пяна и гъби с елементи на хиперколата. Както подсказва заглавието на клипа в YouTube, целта на видеото е не само да осигури визуално удоволствие, но и да предизвика ASMR (автономната реакция на сензорния меридиан на тялото към звуци като изтръпване или настръхване).

Видеото започва с цялостно почистване на колелата, а след това Huayra се напръсква с химически състав, покрива се с пяна и се измиват карбонови части на ръка. След това двувратата кола се изсушава, като едновременно с това се демонстрират звуците, които издават нейните елементи - от кожени каишки до контролни уреди. Видеото завършва със стартиране на двигателя.

Струващата поне 3,5 млн евро Pagani Huayra е оборудвана с 6,0-литров V12 с двоен турбо с максимална мощност от 764 к.с. И 1000 Нм въртящ момент. Той е сдвоен със 7-лентов автоматичен Xtrac със задно задвижване. Тиражът на Huayra Roadster е ограничен до само 100 копия, като последното от които беше продадено през 2020 г.

Коментари

Новини Варна