IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
12:00 | 7 април 2022
Обновен: 16:44 | 29 април 2024

Кой и защо конструира кола с вид на прахосмукачка? За трима е! (ВИДЕО)

Само предното му стъкло струва 4500 долара

По материала работи: Слав Велев
Кой и защо конструира кола с вид на прахосмукачка? За трима е! (ВИДЕО)

Автомобилният свят е видял много откачени проекти. Сред тях са футуристичните превозни средства на маестро Луиджи Колани, известните самоходни машини на Ostin Mayer Wienermobile, както и безбройни творения на знайни и незнайни творци. Днешната история обаче доказва, че винаги има място за изненади.

Този автомобил наподобява на прахосмукачка-робот или на машини, която е предназначена да тегли самолетите по летищата. Тя е създадена през 2011 г. по поръчка на компанията Friendly Robotics (сега Robonow), която е специализирана в самоходни косачки за трева. Автомобилът е увеличено копие на един от нейните модели, пише AutoMedia.

Кабината осигурява място за водача и двама пътници. Същата формула - 1+2 се използва в хиперколата McLaren F1, както и в нейния идеологически наследник T.50 от компанията на Гордън Мъри. В основата на странния автомобил е тръбна рама с панели от фибростъкло. А задвижването става с V8 двигател от Land Rover, съчетан (няма да повярвате) с 4-степенна механична скоростна кутия от микробус Volkswagen Type 2.

Някои детайли, като предното стъкло, например, се приготвят по поръчка, като то струва 4500 долара. И с това се изчерпва информацията за тази наистина налудничава машина, която е направена единствено с рекламна цел.

Коментари

Новини Варна