IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
14:45 | 18 април 2022
Обновен: 06:30 | 23 април 2024

За да обелите лесно яйцата... 15 трика в кухнята, улеснят живота ви!

Може ли да поставите в микровълновата две чинии едновременно?

По материала работи: Слав Велев
За да обелите лесно яйцата... 15 трика в кухнята, улеснят живота ви!

Може ли да спасите пресолената супа? А да поставите в микровълновата две чинии едновременно? Как да запазите плодовете свежи – тези и много други трикове събрахме за вас в нашата специална селекция.

1. Ще смъкнете кожата на сварените картофи много по-лесно, ако веднага след като ги свалите от огъня, ги прехвърлите от врящата вода в купа вода с лед.

2. За да обелите лесно черупката на сварено яйце, достатъчно е да поставите резен лимон във водата по време на варенето.

3. За да проверите качеството на пилешките яйца, просто ги поставете във вода: прясното яйце ще потъне, едноседмичното яйце ще се надигне с тъпия край нагоре, яйцето на възраст 2-3 седмици ще стои в чаша перпендикулярно на дъното, а разваленото яйце ще изплува на повърхността – знак, че не бива да го използвате.

4. Бананите ще останат свежи по-дълго, ако увиете дръжките им в домакинско фолио.

5. За да предотвратите разкъсването или залепването на фолиото по ръцете ви по време на употреба, съхранявайте го в хладилник.

6. Постелете дъното на чекмеджетата на хладилника с хартиени кърпи – те ще абсорбират излишната влага, което ще предпази зеленчуците и билките от гниене.

7. Пресолената супа може да се спаси, ако се сложи суров картоф или ябълка в тенджерата на котлона за 5-7 минути.

8. Поставянето на две чинии в микровълновата печка всъщност е много лесно – просто трябва да закрепите едната върху обърната порцеланова чаша

9. По време на готвене пяната няма да залее печката, ако върху тигана се постави дървена лъжица.

10. Ако имате нужда от лимонов сок, не е нужно да режете цитрусите. Вместо това пробийте лимона и изстискайте необходимото количество сок, за да не изсъхне останалият лимон и да издържи по-дълго.

11. Често сиренето в хладилника започва да съхне. За да избегнете това, намажете го с масло или маргарин. Този метод е предпочитан за твърди сортове.

12. Гърлото на пластмасова бутилка ще замени неудобните възли по пликовете с насипни продукти.

13. Бутилка от майонеза или кетчуп ще ви помогне да направите перфектните палачинки.

14. Ако нямате метална гъба вкъщи, а в същото време трябва да изстържете загорелите парчета храна от съдовете, тогава можете да използвате алуминиево фолио, като го оформите на малка топка.

15. Резенче лимон ще ви помогне да се отървете от неприятната миризма на риба – разтрийте с него дъската за рязане, изплакнете с вода и миризмата ще изчезне.

Коментари

Новини Варна