IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
13:30 | 26 април 2022
Обновен: 10:13 | 23 април 2024

Шах и мат! Автоматикът на колата ни придърпва. Колко ли още ще изкара?

Прекъсванията на работата на трансмисията показват сериозни технически проблеми

По материала работи: Слав Велев
Шах и мат! Автоматикът на колата ни придърпва. Колко ли още ще изкара?

Съвременните автоматични трансмисии са доста надеждни, но ресурсът им не е неограничен. Първите признаци на неизправност са прекъсвания в работата, изразяващи се в лошо превключване, потреперване, придърпване и забавени реакции. Може ли от подобно поведение да се разбере кои елементи ще трябва да се ремонтират и колко време още ще може да се кара самия автомобил, пише AutoMedia.

Дефектни опори

Потреперването може да се появи дори при стояща на едно място. Когато селекторът се превключи от Park към Drive, може да се получи треперене, което засяга не само трансмисията, но и двигателя, което се отразява на цялото тяло на автомобила. В случая трябва да се провери техническото състояние на опорите на двигателя и скоростната кутия.

Ако те са износени, силовият агрегат дори може да подскача при натоварване. Често самото разклащате е придружено и от специфични звуци. В такъв случай най-добре е колата да не се кара, тъй като вибрациите на двигателя водят до разрушаване на опорите, а също така на хидротрансформатора и на другите механични връзки.

Вижте какви са другите възможности защо придърпва автоматикът и колко ще изкара ТУК

Коментари

Новини Варна